Monday 7 May 2007

Τραμπουκισμοί ΚΝιτών στη Λάρισα



Τραμπουκισμοί κνιτών στη Λάρισα
από πάντα τέτοια 4:30πμ, Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Κατά τις 12 παρά κάτι, κι ενώ βρισκόμασταν στην πλ. Εβραίων, μας πλησίασε μια παρέα από 6 μέλη της ΠΚΣ του ΤΕΙ Λάρισας. Με αγριεμένο ύφος μας ζήτησαν το λόγο κατηγορώντας μας ότι είχαμε κολλήσει μόνο πάνω στις δικές τους αφίσες και ότι μάλιστα είχαμε κατεβάσει μερικές από αυτές...

Χθες δευτέρα το βράδυ βγήκαμε για αφισοκόλληση 2 άτομα από το τοπικό στέκι. Κολλούσαμε αφίσες της "πρωτοβουλίας ενάντια στην αναθεώρηση του συντάγματος". Οι αφίσες αφορούν το φοιτητικό κίνημα, αναφέρονται σε άρθρο 16, νόμο-πλαίσιο και στην κρατική καταστολή. Στόχος μας να θυμίσουμε στον κόσμο που θα πάει να ψηφίσει ότι πολύ πρόσφατα είχαμε ένα μεγάλο κίνημα και πρέπει κρατήσουμε ό,τι πιο ριζοσπαστικό δημιούργησε κι όχι να το εξαργυρώνουμε σε εκλογές και παραταξιακά οφέλη.

Κατά τις 12 παρά κάτι, κι ενώ βρισκόμασταν στην πλ. Εβραίων, μας πλησίασε μια παρέα από 6 μέλη της ΠΚΣ του ΤΕΙ Λάρισας. Με αγριεμένο ύφος μας ζήτησαν το λόγο κατηγορώντας μας ότι είχαμε κολλήσει μόνο πάνω στις δικές τους αφίσες και ότι μάλιστα είχαμε κατεβάσει μερικές από αυτές. Όντως είχαμε κολλήσει πάνω σε δικές τους σε αρκετά σημεία, το οποίο βέβαια είναι λογικό καθώς τα περισσότερα καφάο του κέντρου της πόλης και πολλές από τις "τεπετσαρίες" σε τοίχους είναι γεμάτα με προεκλογικές αφίσες της ΠΚΣ. Εξάλλου σε πολλά σημεία οι δικές τους ήταν ήδη πατημένες από αφίσες για θεατρική παράσταση κι εμείς βάλαμε πάνω σε αυτές. Επίσης δεν είχαμε κατεβάσει καμία δικιά τους. Πράγματα που τους εξηγήσαμε αλλά δεν έλεγαν να καταλάβουν.

Απαίτησαν με εντελώς προστακτικό ύφος να ξαναπάμε μαζί τους απ' όπου είχαμε περάσει και να κατεβάσουμε ό,τι είχαμε κολλήσει. Τους είπαμε πως κι αυτοί είχανε κολλήσει πάνω σε παλιότερες δικές μας κι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε αυτό που ζητούσαν και πως, στην τελική, ας βγαίνανε για αφισοκόλληση κι αυτοί για να καλύψουν τις δικές μας, αφού τους ενοχλούσαν. Αυτοί συνεχίσανε τους τραμπουκισμούς, μας κατηγορήσανε πως χρηματοδοτούμαστε από... το ΠΑΣΟΚ (γέλιο), και χύσανε την κόλλα κλοτσώντας τον κουβά. Φεύγοντας ξεκολλούσανε, όπου τις έβρισκαν, και τις αφίσες μας. Πριν φύγουν μας είπανε πως άλλες φορές παίρνουν και... τον κουβά. Οπότε μάλλον χάρη μας κάνανε που τον αφήσανε τώρα. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Φαίνεται ότι τους θέλουν για τρόπαια ή ίσως να είναι η νέα τακτική μείωσης εξόδων. Κάνουν αφισοκολλήσεις με τους κουβάδες των άλλων. Τους εύχομαι πάντα τέτοια. Μέρες εκλογών είναι κι όσο να 'ναι το άγχος επιδεινώνει τις παρανοϊκές ιδέες καταδίωξης. Άντε και σ' έναν καλό ψυχίατρο.

Υ.Γ.: Πραγματικά ανρωτιέμαι αν θα βγει κάποιος από αυτούς να διαψεύσει ότι τα πράγματα έγιναν όπως τα περιγράφω. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρχουν μόνο δύο συμπεράσματα: ή ότι είναι ανενδοίαστα ψευδολόγοι ή ότι κάτι ήξερε ο Όργουελ όταν έγραφε για διπλοσκέψη...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=699767

No comments: